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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Acre. |
Data corrente: |
18/11/2014 |
Data da última atualização: |
03/11/2023 |
Tipo da produção científica: |
Resumo em Anais de Congresso |
Autoria: |
CUNHA, C. R. da; MACIEL, V. T.; SOUZA, M. L. de; SANTOS, S. L. dos. |
Afiliação: |
CLARISSA RESCHKE DA CUNHA, CPAF-AC; VLAYRTON TOME MACIEL, CPAF-AC; MARIA LUZENIRA DE SOUZA, UNIVERSIDADE FEDERAL DO ACRE; STEPHANIE LIMA DOS SANTOS, UNIVERSIDADE FEDERAL DO ACRE. |
Título: |
Textura, cor e aceitação sensorial de bolo elaborado com farinhas de castanha do brasil e banana verde. |
Ano de publicação: |
2014 |
Fonte/Imprenta: |
In: REUNIÃO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA PARA O PROGRESSO DA CIÊNCIA, 66., 2014. Rio Branco. Anais... Rio Branco: SBPC, 2014. |
Páginas: |
1 p. |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
O objetivo do trabalho foi avaliar as características de qualidade (textura, cor e composição) e a aceitação sensorial de bolo elaborado com farinhas de castanha do brasil e banana verde. |
Palavras-Chave: |
Aceitação sensorial; Banana verde; Castanha-do-Brasil; Farinha desengordurada. |
Categoria do assunto: |
Q Alimentos e Nutrição Humana |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/111843/1/25286.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Acre (CPAF-AC) |
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Biblioteca |
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Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Amazônia Ocidental. |
Data corrente: |
02/12/2020 |
Data da última atualização: |
11/01/2021 |
Tipo da produção científica: |
Resumo em Anais de Congresso |
Autoria: |
JAROSCH, K.; HURTARTE, L. C. C.; GAVAZOV, K.; MUNIZ, A. W.; MÜLLER, C.; SCHWEIZER, S. |
Afiliação: |
Klaus Jarosch, University of Bern; Luis Carlos Colocho Hurtarte, Technical University of Munich; Konstantin Gavazov, Swiss Federal Institute for Forest; ALEKSANDER WESTPHAL MUNIZ, CPAA; Christoph Müller, Justus-Liebig University Giessen; Steffen Schweizer, Technical University of Munich. |
Título: |
Land use change in Amazonian Dark Earth and Acrisol: responses of organic carbon, organic matter composition and microbial carbon utilisation. |
Ano de publicação: |
2020 |
Fonte/Imprenta: |
In: EGU GENERAL ASSEMBLY, 2020, Vienna, Austria. Abstracts... Vienna, EGU, 2020. |
DOI: |
https://doi.org/10.5194/egusphere-egu2020-19752 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The conversion of tropical forest for cassava cultivation is widely known to decrease the soil organic matter (OM) and nutrient contents of highly weathered soils in the tropics. Amazonian Dark Earth (ADE) might be affected less due to their historical anthropogenic amelioration with e.g. charcoal, ceramics and bones, leading to higher soil OM and nutrient concentrations. In this study, we analysed the effect of land use change on the OM dynamics and its composition under tropical conditions, using ADE and an adjacent Acrisol (ACR) as model systems. |
Palavras-Chave: |
Terra Preta de Índio. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/218592/1/EGU2020-19752-print.pdf
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Marc: |
LEADER 01257nam a2200193 a 4500 001 2127465 005 2021-01-11 008 2020 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $ahttps://doi.org/10.5194/egusphere-egu2020-19752$2DOI 100 1 $aJAROSCH, K. 245 $aLand use change in Amazonian Dark Earth and Acrisol$bresponses of organic carbon, organic matter composition and microbial carbon utilisation.$h[electronic resource] 260 $aIn: EGU GENERAL ASSEMBLY, 2020, Vienna, Austria. Abstracts... Vienna, EGU$c2020 520 $aThe conversion of tropical forest for cassava cultivation is widely known to decrease the soil organic matter (OM) and nutrient contents of highly weathered soils in the tropics. Amazonian Dark Earth (ADE) might be affected less due to their historical anthropogenic amelioration with e.g. charcoal, ceramics and bones, leading to higher soil OM and nutrient concentrations. In this study, we analysed the effect of land use change on the OM dynamics and its composition under tropical conditions, using ADE and an adjacent Acrisol (ACR) as model systems. 653 $aTerra Preta de Índio 700 1 $aHURTARTE, L. C. C. 700 1 $aGAVAZOV, K. 700 1 $aMUNIZ, A. W. 700 1 $aMÜLLER, C. 700 1 $aSCHWEIZER, S.
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Registro original: |
Embrapa Amazônia Ocidental (CPAA) |
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